5 Mart 2017 Pazar

YUMUŞACIK ANNE KURABİYESİ

Yumuşacık anne kurabiyesinin yeri hep bir başka...
ANNE KURABİYESİ
MALZEMELER
1 yumurta
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1.5 su bardağı şeker (pudra şekeri de olur)
1 çay bardağı sıvı yağ      
1 su bardağı yoğurt            
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya      
1 avuç dolusu kuru üzüm
6 adet minik doğranmış kuru kayısı
4 adet minik doğranmış incir
5-5. 5 su bardağı un(hamur yumuşak olacak şekilde)

    Kuru meyveleri ılık suda yarım saat bekletip süzelim. Tereyağ,sıvı yağ ve şekeri iyice çırpalım veya elimizle iyice karıştıralım. Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım. Ama unu kontrollü koyalım ki sert olmasın. Yaklaşık 1 bardak un eksik koyup bir paket vanilyalı
 puding veya bir paket toz krem şanti de ekleyebilirsiniz. En son kuru meyveleri de ekleyip hamuru 10 dakika buzdolabında dinlendirelim. Yuvarlak yapabiliriz veya limon sıkacağının içine buzdolabı poşeti serip yuvarlakları sıkacağın içine de bastırabiliriz. 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Kürdan testini geçer geçmez kurabiyeyi  fırından çıkaralım. Anne kurabiyesi kuru olmaz:)) Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder