3 Mart 2017 Cuma

KIŞA ASMA YAPRAĞI HAZIRLAMA


Asma yaprağını küçük kavanozlara hazırlamak çok pratik. Çünkü çıkarınca suya bastırmadan direkt kullanabiliyoruz. Haşlama suyunuz çok tuzlu olduysa biraz bekletin yine de:))


KIŞLIK YAPRAK HAZIRLAMA
1 kg asma yaprağı
3 lt kaynar su
3 yemek kaşığı tuz


3 lt kaynamakta olan suya tuzu ilave edip eriyene kadar bekleyelim. Yıkayıp saplarını biraz kısalttığımız yaprakları suya atıp rengi koyu yeşilden sarımsı bir tona dönene kadar haşlayalım. Bu aşamada tüm yaprakları borden suya atmayın. Azar azar haşlayın. Haşlanan yaprakları kaşıkla alıp suyunu süzmeden bir kavanoza dolduralım. Yaprakları doldururken kaşığın tersiyle biraz sıkıştıralım ama çok bastırmayalım. Yapraklar yapışınca kışın çıkarmak zor oluyor. Kavanoz dolunca üzerine kaynama suyundan 1-2 kaşık ekleyip kapağını kapatalım. Ters çevirip bir örtünün arasında sabaha kadar bekletelim ki kapak yapışsın.
Ben şişeyle uğraşamam diyorsanız haşladıktan sonra iyice süzüp soğutup buzluğa da arabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder