21 Mart 2017 Salı

LİMON TUZU İLE KAŞAR TADINDA PEYNİR YAPIMI



LİMON TUZU İLE KAŞAR TADINDA PEYNİR
MALZEMELER
4 litre süt
1.5 tatlı kaşığı limon tuzu
Arzu ettiğiniz miktarda tuz
 Kesilen sütün tek çaresi peynir yapmak...
Sütümüzü ocağa alıp kaynatalım. Kaynayınca içine kesilmesi için limon tuzunu atalım. 5 dakika kaynadıktan sonra suyu ayrılacaktır. Tel süzgecin içine temiz bir bez torba veya tülbent koyup sütü süzelim. Suyunun iyice çıkması için torbanın ağzını büzdürüp üstüne ağırlık koyalım. Ben su dolu leğen koydum. İyice suyu süzülünce peyniri küçük parçalar halinde kesip her bir parçayı dilediğimiz kadar tuzlayalım ve kapalı bir kapta buzdolabında saklayalım.
Özellikle ilk 3 gün kaşar yumuşaklığında ve kaşar kadar yağlı bir peynir. 4 litreden 700 gr peynir çıktı. Suyunu da atmayıp bazlama,poğaça,ekmek yaparken kullanabilirsiniz. Yumuşacık oluyor. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder