16 Mart 2017 Perşembe

PRATİK BATON YAŞ PASTA

PRATİK BATON YAŞ PASTA
MALZEMELER
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
25 gr kakao
1 kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu

Kreması için:
3 su bardağı +yarım su bardağı süt(koyu olursa şantiyi çırparken eklenecek yarım bardak süt)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı şeker
Yarım paket krem şanti          

Keki ıslatmak için:
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker

Rulo pasta yapamıyorum,sararken kırılıyor diyenler için kurtarıcı bir tarif. Üstelik yumurtanın sarısını beyazını ayrı çırpmak da yok.
Yumurtaları ve şekeri bir kaba alalım. 3-4 dakika köpürene kadar mikserle çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım. Dilimli baton kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra kek harcını dökelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar bir sürede pişiyor. Yine de kürdanla kontrol edelim. Pişen kekin üzerine bir bez örtüp 15 dakika dinlendirdikten sonra keki kalıptan çıkaralım. İyice soğuyana kadar herhangi bir işlem yapmayalım.
Bu arada kremamızı hazırlamak için 3 bardak sütü ve krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alalım. Bir iki kez tıkırdayıp biraz koyulaşana kadar pişirelim. Arada karıştırarak soğutalım. Ocaktan aldıktan 8-10 dakika sonra toz krem şanti koyup çırpalım.
Ilık süt,kahve ve şekeri karıştıralım.
Kekimizi bıçakla 3 parça olacak şekilde keselim.Birinci katı kahveli süt ile ıslatıp krema sürelim. Dilerseniz benim yaptığım gibi ince muz dilimleri ve damla çikolata da koyabilirsiniz. Aynı işlemi 2.kata da yapalım. 3.katı da ıslatıp yerleştirdikten sonra krema sürüp dilediğimiz gibi süsleyebiliriz. Krema sürmeyip çikolata veya meyve sos da yapabilirsiniz. Kremanızın kıvamı çok koyu gelirse krem şantiyle çırparken biraz süt ekleyebilirsiniz.
Pastayı buzdolabına kaldırıp en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder