3 Mart 2017 Cuma

KIŞLIK KÖZ BİBER


Salatalar için kırmızı biberi közlemeyi ve buzlukta saklamayı tavsiye ederim. Yemekler için de çiğden doğrayıp doldurmak çok iyi oluyor. 


KIŞLIK KÖZ BİBER


Biber seçimi çok önemli... Közlemek istiyorsak biber tam anlamıyla kıpkırmızı olmalı. Yeşil veya pembe renkli bir yeri olmamalı ve etli yani kalın bir biber olmalı. 1 kg kapya biberi güzelce yıkayıp birkaç yerinden bıçakla delelim ve fırın tepsisine dizelim. 220 dereceye ısıtılmış fırında kabuğu fotoğraftaki gibi iyice ayrılıp biberler yumuşacık olana kadar tutalım. Benimki yaklaşık 35 dakika sürdü. Ilıyınca soyup doğrayarak iyice soğutup poşetleyerek buzluğa kaldıralım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder