6 Mart 2017 Pazartesi

TRİLEÇE

TRİLEÇE
Keki için:
1 su bardağı  toz şeker
4 adet yumurta
1.5 su bardağı un (su bardağı)
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu    

 Şerbeti için:
3 su  bardağı soğuk süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)

Karameli için:          
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı oda ısısında  tereyağ
1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)

  Keki için yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştıralım. Kare borcama veya küçük boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip tereyağ ile yağlayalım. Genelde sıcak fırın    tercih ediyorlar ama ben rengi kar beyaz kalsın diye soğuk fırına koyup 175 dereceye açıyorum ve yaklaşık 30 dakikada pişiyor ama her fırın farklı tabii ki. Çok kızarmasına gerek yok. Kürdanla bakınca içi pişmişse tamamdır pembe kalması daha iyi. Başka bir tepsiye keki ters çevirip ılıyınca yağlı kağıdı çıkaralım. Keki düz çevirmiyoruz böyle kalacak. Kek pişerken yaklaşık 10 dakika kadar şerbet malzemelerini soğuk olarak mikserle çırpıp iyice köpürtelim. Dilimlediğimiz kekin üzerine dökelim. 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim. Karamel için şekeri bir tavaya alalım. Hiç karıştırmadan arada sağa sola tavayı bükerek erimesini bekleyelim. Rengi dönünce tereyağ ekleyip tahta kaşıkla yandan ortaya doğru karıştıralım. Kremayı da bu aşamada karıştırarak ekleyip güzelce harmanlanınca altını kapatalım. Bir dakika daha karıştırmaya devam edip soğumaya bırakalım. Soğuyan şerbetli kekin üzerine soğuk karamel sos gezdirip süsleyelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder