10 Mart 2017 Cuma

PORTAKAL DOLGULU KURABİYE

Portakallı bir tarif daha...
PORTAKAL DOLGULU KURABİYE
MALZEMELER
Kurabiyesi için:
125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
2.5-3 su bardağı un

Portakal peltesi için:
1 portakalın suyu
Yarım portakalın kabuğunun rendesi
1 çay bardağı su
1.5 çorba kaşığı nişasta  
2-3 çorba kaşığı şeker
 
   Pelte için portakal kabuğunu şekerle ovalım.Portakal suyunu da ekleyip karıştıralım.Su ve nişastayı tencerede karıştırarak açalım. Portakallı karışımı da ekleyip karıştıralım ve ocağa alıp pişirelim. Karışımı küçük bir cam kaba döküp karıştıralım ve 5 dakika kadar buzlukta soğutup hafif toparlanmasını sağlayalım.
Kurabiye için şeker ve yağı iyice karıştıralım. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırdıktan sonra kontrollü bir şekilde un ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.ve buzdolabında 10 dakika bekletelim.
Tost makinesinin ızgarasının üzerine buzdolabı poşeti serelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp yuvarlayalım
 Izgaranın üzerinde açıp üzerin bir tatlı kaşığından biraz az pelte koyalım ve rulo yapar gibi kurabiyeyi saralım. 170 dereceye ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. Dilerseniz servis etmeden pudra şekeri de serpebilirsiniz. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder