9 Mart 2017 Perşembe

PORTAKALLI TART

Portakal mevsimi bitmeden denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
PORTAKALLI TART
MALZEMELER
Keki için:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2.5 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 portakal kabuğu rendesi

Keki ıslamak için:
2 yemek kaşığı sıcak su
1 tatlı kaşığı şeker
1 portakalın suyu

Portakal sos:
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Yarım çay bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
1 dolu yemek kaşığı  mısır nişastası
1 paket vanilin
  Kek için yumurta ve şekeri çırpıp diğer malzemelerle karıştıralım. İyice yağlanmış ve un serpilmiş 28 cm tart kalıbına döküp 180 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirelim.
Kek pişerken portakal sos için nişasta ve suyu iyice karıştırıp şeker ve portakal suyunu ekleyip karıştırarak pişirelim.    Kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alabiliriz. Vanilin ekleyip sosu karıştıralım. Arada karıştırarak sosu soğutalım.
Keki ıslatmak için 2 yemek kaşığı sıcak suda 1 tatlı kaşığı şekeri eritip üzerine bir portakalın suyunu ekleyip iyice karıştıralım.
Keki fırından çıkarınca üzerine bir bez örtüp 10 dakika bekletelim. Keki bir tabağa dikkatlice ters çevirelim. Ilıyan kekin üzerine kürdanla delikler açıp portakallı şekerli suyu dökelim. Ilıyan sosu da kekin üzerine dökelim. Buzdolabında soğutalım. En az 3 saat beklemeli. Servisten önce üzerine kakaolu pasta süsü serpelim veya bitter çikolata rendeleyelim. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder