19 Mart 2017 Pazar

MAYASIZ PATATESLİ AY ÇÖREĞİ


MAYASIZ AY ÇÖREĞİ
MALZEMELER
İç harcı   için:
3 haşlanmış orta boy patates
1 adet orta boy ince kıyılmış soğan
5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
Pulbiber,karabiber,tuz
Hamuru için:
2 yumurta (Birisinin sarısı üstüne)
1 çay bardağı yoğurt  
Yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1/2 paket toz krem şanti
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
5-5.5 su bardağı un
Önce iç harç için soğanı az yağda kavurup haşlanmış patates,baharatlar ve maydanozla karıştıralım.      
Hamur malzemelerini yoğurma kabında karıştırıp yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapalım. Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirelim. Küçük bir mandalina büyüklüğünde bir parça koparıp yuvarlayalım. Oval açıp ortasına iç koyup iki ucundan birleştirip kapattığımız yer kaybolsun diye tezgahta yuvarlayalım. Uçlarını içe bükerek ay şekli verelim. Yağladığımız tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim. Çatalla çizerek oz yaptıktan sonra susam serpelim. 185-190 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. Dilerseniz peynirli veya kıymalı da deneyebilirsiniz. Afiyet olsun...    

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder