29 Mart 2017 Çarşamba

PETİBÖR BİSKÜVİDEN TİRAMİSU PRALİN


PETİBÖR BİSKÜVİDEN TİRAMİSU PRALİN
MALZEMELER
1 paket petibör bisküvi
2 tatlı kaşığı granül kahve
2.5 yemek kaşığı sıcak su
2 dolu yemek kaşığı soğuk labne peynir
1 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilin  
Bulamak için 1.5-2 yemek kaşığı kakao
Genelde kedi dili bisküvi ile yapılan pralinin petibör bisküviyle yapılanı da aynı tatta...
Granül kahveyi sıcak suda eritelim. Bisküvileri robotta çekelim. Bisküvileri kahveli suyu ekleyip iyice yoğuralım. Biraz kuru kalacaktır.10 dakika buzdolabına koyup dinlendirelim. Bu arada labne,pudra şekeri ve vanilini mikserle çırpalım. Bisküvileri dolaptan alınca labneli karışımı ekleyip bir kez daha yoğuralım. Hala kuru ise çok az süt ekleyelim. Küçük toplar yapalım. Bir kaseye azar azar kakaodan koyarak topları kakaonun içinde yuvarlayalım. Kakaonun hepsini bir kaba koyup bularsak acı olabilir. Dilersek hemen bile servis  edebiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder