3 Mayıs 2017 Çarşamba

PORSİYONLUK TİRAMİSU(KEDİ DİLİ)


PORSİYON TİRAMİSU(KEDİ DİLİ)
 MALZEMELER
12 adet kedi dili bisküvi
Islatmak için:
Yarım çay bardağı süt (büyük olanlardan)
Yarım çay bardağı su
1 dolu tatlı kaşığı granül kahve
Arzuya bağlı 1 tatlı kaşığı toz şeker
Kreması için:
1.5 su bardağı süt
1.5 dolu yemek kaşığı un
1 yumurta
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilin
Yarım paket (100 gr) labne peynir
 Üzerine serpmek için kakao
 Çok basit ama çok hoş görünüşlü bir tarif. Üstelik kek yapma derdi de yok.
Krema için labne hariç tüm malzemeleri tencereye alalım. Karıştırarak kaynatalım. 1 dakika sonra ocaktan alalım. Ilıyınca labneyi katıp mikserle iyice çırpalım. Bisküvileri ıslatmak için suyu ısıtıp kahve ve şekeri ekleyelim. Kahve çözülünce de sütü ekleyip karıştıralım.
Porsiyon olarak kullanacağımız kapları hazırlayalım. Ben dondurma kasesi seçtim. Kapların içini streç film ile kaplayalım. Strecin uçları dışarda kalsın ki soğuyunca kaptan kolay kurtaralım. Tüm kaplara birer dolu kaşık krema koyalım. Kedi dillerini 4-5 parçaya bölüp kahveli sütle ıslatıp üstlerine dizelim. Birer kaşık daha krema dağıtıp kedi dili dizelim. Her sıraya yaklaşık 1.5 kedi dili gidiyor. En üste de birer kaşık krema yayıp kapları dolaba kaldıralım. En az 6-7 saat mümkünse 1 gece dinlendikten sonra tabağa ters çevirip streç filmden kurtaralım. Üzerine kakao eleyip servis edelim. Yapması yazmasından daha kolay inanın:) 4 adet dondurma kabı doluyor bu ölçülerle. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder