4 Mayıs 2017 Perşembe

HAVUÇ RÜYASI

HAVUÇ RÜYASI
MALZEMELER
2 tekli paket petibör bisküvi
Kreması için:
6-7 orta boy havuç
5 su bardağı su
5 yemek kaşığı buğday nişastası
Nişastayı açmak için 1 su bardağı soğuk su
2.5 su bardağı toz şeker
2 paket vanilin
Yarım limonsuyu    
Yarım limon kabuğunun rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek için: Tarçın,hindistan cevizi,ceviz karışımı
Havuçları 6-7 parça ince dilimleyip 5 su bardağı su ile iyice yumuşayana kadar haşlayalım. Ben havucun rengi canlı olsun diye dilimleyip bir gece buzlukta beklettim ve ertesi gün dışarda hiç bekletmeden haşlama suyuna attım. Havuçların yaklaşık iki bardak suyu kalınca ocaktan alalım. Blender yardımı ile suyuyla beraber ezelim. Üzerine suyla açılmış nişasta ve diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Kare borcama bir sıra bisküvi dizelim. Sıcak muhallebiyi ince bir tabaka şeklinde dökelim. Hindistan cevizli karışımdan her yerine serpelim. Bir sıra bisküvi bir sıra muhallebi üzerine de hindistan cevizi karışımı sıralamasıyla 4'er kat olana kadar devam edelim. Son sıranın üstüne de cevizli karışımdan dökelim. Üzerine streç film geçirmeden birkaç saat  buzdolabında dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder