6 Mayıs 2017 Cumartesi

ÇITIR MİLFÖY GÜLLERİ

ÇITIR MİLFÖY GÜLLERİ
MALZEMELER
1 paket milföy hamuru        
Açmak için yarım su bardağı un
İç harç:
2 adet küp doğranmış büyük soğan
300 gr kıyma
2 adet küp doğranmış domates
Yarımşar çay kaşığı pulbiber, karabiber, kimyon, kekik
1.5 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için 1 yumurta sarısı
Milföyle elde açılmış gibi börek yapmak mümkün. Çok lezzetli bir börek. Mutlaka denemelisiniz.
Milföy hamurlarını buzluktan çıkaralım. Açılabilecek kadar yumuşaması gerekiyor.
Benim hamurlarım 1 saatte çözüldü. Bu arada iç harç hazırlayalım. Kıymayı kavuralım. Soğanları ve sıvı yağı ekleyip kavurmaya devam edelim. Tuz ve baharatları da ekleyip harcı soğumaya bırakalım. Tezgahı az unlayalım. İkili durumdaki hamuru kesmeden enine az inceltip sonra da boyuna incecik açalım. Hamuru boyuna ikiye  keselim. Uzunlamasına iç harç koyup iki ucunu yapıştırarak hamuru gül şeklinde saralım. Az yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürelim. 200 dereceye ısıtılmış firında 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder