26 Mayıs 2017 Cuma

GÜL ŞEKLİNDE GÜLLAÇ SARMA

GÜL ŞEKLİNDE GÜLLAÇ SARMA
MALZEMELER
300 gr güllaç yaprağı
2 litre+1 su bardağı süt              
2.5 su bardağı şeker( Daha şekerli sevenler 3.5 bardak da koyabilir)
1 kase iri kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı gül suyu        

2 litre sütü tencereye alıp iyice ısıtalım. Kaynama noktasına gelince altını kapatıp şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştıralım. Bir yaprak güllacı geniş bir tepsiye alıp kenarlardan ortaya doğru kepçe ile süt dökelim. Islanan güllaç yaprağını D olacak şekilde katlayalım. Uzun kenarına ceviz koyup rulo saralım ve gül şekli verelim. Bu işlemleri hızlıca yapıyoruz ki yapraklar çok ıslanıp dağılmasın. Tüm yapraklar bitince kalan süte gül suyunu ekleyip güllaçların üzerine dökelim. Soğuyup sütünü çekmesi için 3-4 saat kadar buzdolabında bekletelim. Süslemeden önce üzerlerine 1 su bardağı soğuk süt dökelim. Kaymak, fıstık, ceviz vs dilediğimiz gibi süsleyip servis edelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder