18 Mayıs 2017 Perşembe

SİMİT YAPIMI(PÜF NOKTALARIYLA)

SİMİT
MALZEMELER
1.5 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su      
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı
2 silme yemek kaşığı şeker
1 dolu tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
4.5-5 su bardağı un
Üzerine 1 su bardağı kavrulmuş susam
Simitleri bulamak için  4 yemek kaşığı pekmezle karıştırılmış 1 çay bardağı su
Çıtır çıtır ve geç bayatlayan bir simit yapmak için dikkat edeceğimiz birkaç nokta var:
1. Susamı kavurarak kullanmalıyız.
2. Unu 5 bardaktan fazla koyup hamuru sertleştirmemeliyiz. Biraz cıvık kalmalı. Şekillendirirken parmaklarımızı hafif sıvı yağa batırmamız yeterli olacaktır.
3. Simitlerin altına pekmezi akıp yanmasın diye yağlı kağıt sermeliyiz.
4. Mayalama sürelerine dikkat etmeliyiz.
5. Bezelerimizin büyüklükleri birbirine yakın olmalı.
Tarif çok basit. Un hariç tüm malzemeleri karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyerek elimizden kurtulan hafif cıvık yumuşak bir hamur yoğuralım. 40 dakika mayalandıralım. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım. Bezeyi ikiye bölüp iki şerit elde edelim. Şeritleri birbirine dolayalım ve daire oluşturacak şekilde birleştirelim. Önce pekmezli suya sonra susama bulayıp tepsiye alalım. 10 dakika da tepside mayalandırıp 190-200 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder