13 Mayıs 2017 Cumartesi

ANTEP FISTIKLI KEK

ANTEP FISTIKLI KEK
MALZEMELER
Ispanak püresi için:
1 su bardağından 2 parmak eksik su
10 yaprak ıspanak(yapraklar küçükse)
Hamuru için:
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
 Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket antep fıstıklı puding
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun kabuğunun rendesi
2-2.5 su bardağı un  
2 çorba kaşığı toz antep fıstığı
Kakaolu bölüm için:1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı su
1 fiske kabartma tozu
Kalıbı yağlamak için tereyağ,serpmek için un
  Ispanağı haşlayıp blender ile çekelim. Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra ıspanak püresi,sıvı yağ ekleyip karıştıralım. Katıları ekleyip bir iki dakika çırpalım.Hamurun 2/3'ünü yağlayıp unladığımız kalıba boşaltalım. Kalana kakao,su ve kabartma tozu ekleyip çırpalım. Kalıbın ortasına halka şeklinde dökelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder