29 Mayıs 2017 Pazartesi

PRATİK KAYMAKLI BÜZME BAKLAVA

KAYMAKLI BÜZME BAKLAVA
MALZEMELER
14 adet baklavalık yufka
75 gr eritilmiş tereyağ (1.5 yemek kaşığı)
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1 kase kaymak (100 gr kadar)
 Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Önce şerbet için su ve şekeri ocağa alalım. 15 dakika kaynayınca limon sıkıp 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
Baklava yufkalarını uzunlamasına 3 parçaya bölüp kuru bir bezin arasına alalım. Tüm yufkaları kesince bezin arasındaki yufkaları ters çevirelim ki ilk kestiklerimiz üste gelsin önce onları yapalım, kurumasınlar.
2 parça yufkayı üst üste koyup bir tatlı kaşığından biraz az kaymağı parmağımızla yayalım. Az da ceviz serpelim. Kısa kenarın iki ucundan tutup büzelim. Sağını,solunu,üst ve alt kenarını içe katlayalım. Az yağlı tepsiye kat yerleri alta gelecek şekilde dizelim. Tereyağı üzerlerinr sürüp 180 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika kadar iyice kızarmasını bekleyelim. Fırından alınca 3 dakika sonra şerbeti dökelim. Ağzına tepsi kapatmadan şerbeti çektirip servis edelim. Çıtır çıtır baklavamız hazır. Benim fazla cevizim kalmamıştı. Yarısını da fındıklı yaptım. O da çok güzel oldu. Alternatif olarak düşünebilirsiniz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder