11 Mayıs 2017 Perşembe

PRATİK KADAYIF SARMA(FIRINDA)

FIRINDA KADAYIF SARMA
MALZEMELER
500 gr tel kadayıf
1 büyük kase ceviz
200 gr eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağ
Şerbeti için: 4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon
Ramazan yaklaşırken iftar sofralarına layık bir tatlı tarifi paylaşmak istedim. Kızartılmadan yapabileceğiniz pratik bir kadayıf sarma. Annemin değişmez bayram tatlısıdır:)) Resimdeki tepsi yarım ölçüden hazırlandı. Çok da bereketlidir.
Önce şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu ocağa alalım. 5 dakika kaynadıktan sonra içine limonu atıp 5 dakika daha kaynatalım. Şerbeti soğumaya bırakalım.
Tepsiyi tereyağ ile yağlayalım. Kadayıftan büyük bir tutam koparıp avcumuzun ortasına alalım. İçine biraz ceviz koyup kenarlarını içe kapatıp ne çok sıkı ne de çok gevşek bir şekilde saralım. Kadayıfları tepsiye dizelim. Eritilmiş tereyağ ve sıvıyağı karıştırıp tüm sarmaların üzerine kaşıkla dökelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika kadar altı üstü kızarana kadar pişirelim. Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökelim. En az 3 saat dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder