21 Mayıs 2017 Pazar

PRATİK KREMALI BARDAK KEK

PRATİK KREMALI BARDAK KEK
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksik yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
40 gr benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao      
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kreması için:
2 paket toz krem şanti
1 paket sıvı krema
1 çay bardağı soğuk süt  
1 yemek kaşığı bal veya 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Krema malzemelerini çırpıp soğuması için buzdolabına kaldıralım.

Kek için şeker ve yumurtaları köpürüp beyazlaşana kadar çırpalım. Süt,yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip güzelce çırpalım.
Çikolatamız benmari usulü eridikten sonra ılıması için kenara alalım. Bu arada un,kakao,kabartma tozu ve vanilini geniş bir kaseye eleyelim. Önce ılıyan çikolatayı sıvılara karıştıralım. Sonra da kuru malzemeleri sıvılara ekleyip iyice karışmasını sağlayalım. YAĞLANMAMIŞ kağıt bardakları fırın tepsisine dizip bardaklara yarısından daha az olacak şekilde paylaştıralım.14 bardak kek çıktı bu ölçüden. 170 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim. Kürdan testini geçen kekleri çıkaralım. Pişen keklerin üzerine temiz bir bez örtüp 15 dakika kadar bekledikten sonra kağıt bardakların kenarını makasla kesip kekleri çıkaralım. İyice soğuyunca  üstlerini kesip düzleştirelim. Ortasını da sebze oyacağıyla oyalım. Kremayı bir poşete veya sıkma torbasına koyup keklerin içini dolduralım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder