19 Mayıs 2017 Cuma

KÜLLÜ KURABİYE

KÜLLÜ KURABİYE
MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ  
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilin
2-2.5 su bardağı un
Bulamak için: 3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1-1.5 çorba kaşığı kakao
Yağlar ve şekeri bir kaba alalım. İyice yoğurup krem kıvamına getirelim. Bu işlemi mikserle de yapabiliriz ama tereyağ el ısısı ile eridiği için ben gerek duymuyorum. Yumurta,vanilin ekleyip bir dakika karışsın diye yoğuralım. Kontrollü bir şekilde unu ekleyip yumuşak bir hamur yapalım. Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirelim. Ceviz büyüklüğünde hamur koparıp yuvarlak şekil verelim. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 175 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar beyaz kalacak şekilde pişirelim. Bulamak için malzemelerimizi geniş bir kasede karıştıralım. Fırından çıkan kurabiyelerimizi 1 dakika dışarda bekletip sıcağı ile karışıma bulayalım. Soğutup servis edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder