7 Mayıs 2017 Pazar

BALPARMAK TATLISI

BALPARMAK TATLISI (25 ADET)
MALZEMELER
Şerbeti için:
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon
Hamuru için:
2 yumurta
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çimdik tuz    
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 yemek kaşığı irmik
3-3.5 su bardağı un
Bulamak için: 1 kase irmik
 
Önce şerbeti hazırlayalım. Su ve şeker kısık ateşte 15  dakika kaynadıktan sonra yarım limonu içine atıp 5 dakika daha kaynatalım ve soğuması için kenara alalım.
Yumurta,tereyağ,sıvı yağ ve pudra şekerini
iyice karıştırıp birbirine yedirelim. Tuz,vanilin,kabartma tozu ve irmiği de karıştıralım. Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yapalım. Cevizden az büyük hamur koparıp önce yuvarlayıp sonra parmak şekli verelim. Tüm yüzlerini iyice irmiğe bulayalım. Yağlanmış tepsiye dizip 180 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika  iyice kızarana kadar pişirelim. Fırından alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti dökelim. 10 dakika sonra tatlıları çevirelim ki üst kısımları alta gelip şerbeti çeksin. 15 dakika sonra tatlıları tekrar çevirelim. Şerbetini çekerken mutlaka üstüne bir tepsi kapatalım. Birkaç saat dinlendikten sonra tatlımız servise hazır. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder