11 Mayıs 2017 Perşembe

YONCA POĞAÇA

YONCA POĞAÇA
MALZEMELER
1.5 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı instant maya
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
7.5-8 su bardağı un
1 yumurta(sarısı üstüne)
İçine dilediğiniz bir harç (Ben peynir ve maydanoz karıştırdım.)
Sahur için pufidik bir poğaça. Kocaman büyüyor. Küçük paketler yapıp buzlukta da saklanabilir.
6 bardak undan bir havuz yapalım. Ortasına bütün malzemeyi bırakıp yavaş yavaş unu yedirelim. Yumuşak ve elimizden kurtulan bir hamur olana kadar un ekleyerek yoğuralım. 20 dakika mayalandıralım. Sonra bir daha yoğuralım.20 dakika daha mayalandıralım. Küçük bir mandalina büyüklüğünde hamur koparıp yuvarlayalım açalım. Fotoğraftaki gibi 4 çizik atalım. 4 parçaya da azar azar peynir koyalım. Her bir üçgeni iki parmağımızla ortaya doğru bastıralım. 4 ucu da ortada buluşturalım. Dilerseniz ortasına zeytin de koyabilirsiniz. Üstüne yumurta sarısı sürelim. 190 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder