14 Mayıs 2017 Pazar

ÇABUCAK KAKAOLU PASTABAN YAPIMI

ÇABUCAK KAKAOLU PASTABAN YAPIMI
MALZEMELER
4 yumurta      
4 Türk kahvesi fincanı şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
 1 Türk kahvesi fincanı kakao
1 Türk kahvesi fincanı   su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Öncelikle şunu belirteyim kek hazır  2 katlı pastaban  kullandığınız tüm tariflerde rahatlıkla kullanılabilir. Hazırlardan biraz daha kalın, çok daha yumuşak oluyor. Özellikle tiramisu ve daha önce tarifini verdiğim bomba pastaya çok yakışıyor. Ama bildiğimiz pandispanya kadar kabarık değil.
Ben sarı beyaz ayrı 25 dakika çırpamam yeter bana o kabarıklık  diyorsanız buyrun tarife...
Yumurta ve şekeri 5 dakika yüksek devirde mikserle çırpalım. Diğer malzemeleri de ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Un ve kakaoyu eleyerek eklersek daha iyi olur. Kelepçeli yuvarlak kalıbın altına uçları dışarda kalacak şekilde yağlı kağıt serip hem kağıdın üstünü hem de kalıbın kenarlarını katı yağ ile yağlayalım. 170 dereceye ısıtılmış fırında ilk 20 dakika hiç açmadan yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Fırından çıkınca üstüne temiz bez örtüp 15 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkaralım. İyice soğuduktan sonra kullanabiliriz. Afiyet olsun..
BOMBA PASTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder