22 Mayıs 2017 Pazartesi

ŞERBETLİ FINDIKZADE

ŞERBETLİ FINDIKZADE (PRATİK VE EKONOMİK)
  MALZEMELER
75 gr eritilmiş tereyağ veya margarin
1 yumurta
1 su bardağı robotta çekilmiş fındık(Bütün hali 1 bardak olacak toz değil)
3 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
2 dolu yemek kaşığı buğday nişastası(Olmasa da olur)
Yarım paket vanilin                            
Yarım paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un
Şerbeti için:
1 su bardağı+2 dolu yemek kaşığı şeker
1.5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Azıcık malzeme ile 30'dan fazla tatlınız olacak. Çok lezzetli mis gibi fındık kokan bir tarif. Kesinlikle deneyin. İftar sofralarına da çok yakışır.
Önce şerbet için su ve şekeri tencereye alıp arada karıştırarak kaynatalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra birkaç damla limon sıkıp bir 5 dakika daha kaynatalım ve soğuması için kenara alalım.
Eritip ılıttığımız yağı, 3/4 su bardağı çekilmiş fındığı,yumurta ve pudra şekerini
kaşıkla iyice karıştıralım. Fındığın 1/4'ünü üzerini süslemek için ayırıyoruz. 1 bardak un ve diğer katıları da katıp kaşıkla karıştırdıktan sonra elimizle yoğurarak toplamaya başlayalım. Yaklaşık yarım bardak daha un ekleyince hamur kıvamını bulacaktır. 5 dakika bile sürmeyecek. Yumuşak hamuru minik yuvarlaklar yapıp az yağlı tepsiye dizelim. Ortalarına oklavanın ucuyla yuvarlak çukurlar yapalım. 170 dereceye ısıtılmış fırında üstü hafif kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 30 dakika sürecektir. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirelim. Çalışmayan ancak hala sıcak durumdaki fırının orta katında 3-4 dakika  bekletelim. Fırın kapağı açık olsun. Çıkardıktan sonra 2-3 saat dinlendirip orta çukurlarına ayırdığımız fındığı seperek servis edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder