28 Mayıs 2017 Pazar

SODALI ÇITIR BÖREK(PATATESLİ)

SODALI ÇITIR BÖREK
MALZEMELER
3 adet günlük yufka
Katlara sürmek için:
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harç olarak:
2 orta boy haşlanmış patates
Tuz,karabiber,kırmızı pul biber
Sodalı sosu için:
 Yarım şişeden 1 parmak fazla maden suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3/4 su bardağı su          
Üzerine 1 yumurta sarısı

Katlara süreceğimiz   yağ ve suyu karıştıralım. Patatesleri bir tabağa ezip tuz ve baharatla karıştıralım.
Yufkalardan birini tezgaha serelim. Üzerine 7 kaşık karışım döküp fırçayla her yerine sürelim. Yufkayı ikiye katlayıp D şekli elde edelim. Bıçakla 4'e keselim. Uzun kenara harç koyup gül şeklinde saralım. Küçük kare borcama sıkı bir şekilde börekleri dizelim. Üzeri için yağ,su ve sodayı karıştırıp homojen dağılacak şekilde dökelim. Üzerine streç film çekip buzdolabında 1 gece dinlendirelim. Tepsiye yağlı kağıt serip sosun büyük bölümünü çeken börekleri aralıklı dizelim. Yumurta sarısı sürüp 190 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder