28 Nisan 2017 Cuma

KURU MEYVELİ KEK

KURU MEYVELİ KEK
MALZEMELER
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sulu yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1.5 paket kabartma tozu
1 paket toz krem şanti
2.5 su bardağı kadar un
Toplam 1 su bardağı kuru üzüm,kuru kayısı,kuru incir  
1 çay bardağı ezilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın    
Yumurtaları kırıp şekerle köpürene kadar çırpalım. Tüm sıvı malzemeleri ekleyip iyice çırparak karışmalarını sağlayalım. Krem şanti,kabartma tozu,vanilin ve bir buçuk su bardağı unu bir kasede karıştırıp yavaş yavaş sıvılara ekleyip yedirelim. Unu az gelebilir kontrollü olarak akışkan ama cıvık olmayacak şekilde un eklemeye devam edelim. Kuru meyveleri ekleyelim ve karıştıralım. Tereyağ veya margarinle yağlayıp hafif un serptiğimiz kalıba harcı döküp eşit dağılsın diye birkaç kez yere vuralım. 170 dereceye ısıtılmış fırının en alt rafında ilk 20 dakika hiç kapağını açmadan yaklaşık 40 dakika pişirelim. Fırından almadan bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Üzerine bir bez örtüp 15 dakika bekledikten sonra servis tabağına ters çevirelim. Afiyet olsun... Bu arada üzüm,küçük doğranmış kayısı ve inciri keki yapmadan önce yarım saat suda bekletmeyi ve meyveler dibe batmasın diye süzdükten sonra  hafif una bulayıp kek harcına eklemeyi unutmayın....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder