10 Mayıs 2017 Çarşamba

DÜDÜKLÜ TENCEREDE SEBZE YEMEKLERİ( YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN)

KIYMALI BULGURLU PIRASA
MALZEMELER
Yarım kilo ufak doğranmış pırasa
1 orta boy küp doğranmış patates
1 tane ince doğranmış havuç
3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
1 tane rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 avuç pilavlık bulgur
1'er çay kaşığı tuz,karabiber,pulbiber,nane
Sıcak su
Bulgurlu ve kıymalı pırasaya ev halkı bayılır. Ben düdüklü tencerede yapıyorum. Tarifi de bu şekilde vereceğim. Sıvı yağı kızdıralım. Patates ve havuçları atıp kavuralım. Kıymayı da atıp 2 dakika daha çevirelim. Domates ve salçayı ekleyip bir iki dakika daha kavurduktan sonra pırasaları atalım. 5 dakika kadar ara ara karıştırarak kavuralım. Bulguru ekleyelim. Nar ekşisi ve baharatları ekleyelim.Yemeğimizin malzemelerinin üstünü az aşacak kadar sıcak su koyalım. Düdüklünün havası çıkınca 12-15 dakika pişirelim. Afiyet olsun...

DÜDÜKLÜDE KARNABAHAR YEMEĞİ
MALZEMELER
1 orta boy karnabahar
2 adet orta boy kuru soğan(yemeklik doğranmış)
2 yemek kaşığı domates püresi veya 2 orta boy küp doğranmış domates
1 yemek kaşığı domates salçası      
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
İstediğiniz miktarda tuz,karabiber,pulbiber, nane,kimyon ve kekik
Sıcak su

Karnabaharı kolay doğramak için sap kısmı aşağıda kalacak şekilde çevirip ortasından keserek ikiye ayırıyoruz. Böylece çiçekleri kolayca saptan kurtarabiliriz. Küçük parçalar aynen kalacak. Büyükleri ikiye böleceğiz.
Düdüklü tencereye az yağ koyup soğanı bu yağda kavuralım. Domates, salçalar ve kıyma ekleyip kavurmaya birkaç dakika daha devam edelim. Karnabaharlar ve baharatları da ilave edip en az 5 dakika ara ara karıştırarak kavuralım. Pirinçleri ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım. Üstünü aşmayacak şekilde sıcak su koyup kapağını kapatalım. Havası çıktıktan sonra 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun...

KIYMALI BULGURLU KABAK YEMEĞİ
MALZEMELER
Yarım kilo iri doğranmış kabak
1 orta boy küp doğranmış soğan
3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
1 tane rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 avuç pilavlık bulgur
1'er çay kaşığı tuz,karabiber,pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
Sıcak su
Sıvı yağı kızdıralım. Soğalnları atıp kavuralım. Kıymayı da atıp 2 dakika daha çevirelim. Domates ve salçayı ekleyip bir iki dakika daha kavurduktan sonra kabakları atalım. 5 dakika kadar ara ara karıştırarak kavuralım. Bulguru ekleyelim. Baharatları ekleyelim.Yemeğimizin   malzemelerinin   az üstüne çıkacak kadar su ekleyelim. Düdüklünün havası çıkınca 12-15 dakika pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder