20 Mayıs 2017 Cumartesi

KURUYEMİŞLİ KÜLLÜ RULO KURABİYE

KURUYEMİŞLİ KÜLLÜ RULO KURABİYE
MALZEMELER
MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1  yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
1  tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı süt
Yarım su bardağı bardağı nişasta
2-2.5 su bardağı kadar un
 2 yemek kaşığı kuru üzüm
6 adet küp doğranmış kuru kayısı
4 adet küp doğranmış kuru incir
Bir avuç iri dövülmüş ceviz
Külü için: 1 çorba kaşığı tarçın, 2 çorba kaşığı pudra şekeri
Kuru meyveleri yumuşaması için yarım saat sıcak suda ıslatalım. Yarım saatin sonunda suyunu döküp meyveleri iyice sıkalım ki su kalmasın.Tereyağ ve pudra şekerini iyice birbirine yedirelim.Yumurta,yoğurt ve sütü de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra un hariç katıları ekleyelim. Kuru meyveler ve cevizi ekleyelim. En son da yumuşak bir hamur olacak şekilde un ekleyelim. Ben 2.5 su bardağına yakın un ekledim.
Hamuru streç film ile sarıp buzlukta 1 saat kadar bekletelim. Çıkarınca bir parmak genişliğinde dilimleyelim ve yağlı tepsiye dizelim. 170 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Külü için tarçın ve pudra şekerini karıştıralım. Sıcak kurabiyeleri kül karışımına batırıp servis tabağına dizelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder