20 Mayıs 2017 Cumartesi

KREMALI KATMER POĞAÇA

KAT KAT POĞAÇA
MALZEMELER  
1 kutu sıvı krema
1 çay bardağı su (100 ml)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta(sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı mahlep
1 paket instant maya
4 su bardağı un
İç harç olarak bir kase lor peyniri ve maydanoz karışımı
Aralarına sürmek için 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
Süt yerine krema koyulan bu tarifi ısrarla tavsiye ederim. Yumuşacık az yağlı süper lezzetli katmer poğaça 3 gün bayatlamıyor.
Krema ve suyu bir tencereye alıp ılıtalım. Yoğurma kabına 3.5 bardak un,maya,tuz,şeker,sirke, yumurta akı ve sıvı yağı koyup üzerine yavaş yavaş krema-su karışımını dökerek yedirelim. Un az gelirse elimizden kurtulan yumuşak bir hamur olana kadar ekleyelim. Ben 4 bardak kullandım.  Hamuru 8 bezeye bölelim. Servis tabağı kadar açıp hamurun üzerine tereyağ yayalım. Diğer hamurları da açıp bir öncekinin üstüne koyup yağlayalım. Son hamuru açınca diğerlerinin üzerine koyalım ama yağlamayalım. Merdane ile açabildiğimiz kadar açalım. Önce dörde bölüp sonra da küçük birer pizza dilimi olacak şekilde üçgenler keselim. Uzun kenara peynirli harç koyup hamuru sigara böreği gibi saralım. Yağlı tepsiye dizip bez örtüp 1 saat tepsi mayasını bekleyelim. Yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder