30 Mayıs 2017 Salı

YUFKADA FINDIKLI KADAYIF

YUFKADA FINDIKLI KADAYIF
MALZEMELER
1 yufka    
1 yumurta sarısı
Kızartmak için sıvı yağ
 İç harç:
1 çay bardağı fındık kırığı
75 gr kadayıf
1 tatlı kaşığı tereyağ
Şerbeti için:
3/4 su bardağı şeker
3/4 su bardağı su

Önce şerbeti kaynatalım. Kaynara çıktıktan sonra kısık ateşte az koyulaşana kadar kaynasın. İyice soğutalım.
Kadayıfı tereyağ ile iyice didikleyip tel tel ayıralım. Fındıkla karıştıralım. Yufkayı önce dörde sonra da her bir parçayı üçe keserek üçgenler elde edelim. Uzun kenara kadayıf karışımı koyup uçlarını içe bükerek saralım. Ucunu yumurta sarısı ile yapıştıralım. Kızgın yağda güzelce kızartıp soğuk şerbete atalım. 2 dakika bekletip şerbetten çıkaralım. Üzeri açık soğutup servis edelim. Çok bekletmemenizi tavsiye ederim. Soğur soğumaz servis edilirse daha memnun kalırsınız. Ben yapmadım ama ortadan bölüp önce kaymağa sonra fıstık veya fındığa batıratak sunabilirsiniz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder