31 Mayıs 2017 Çarşamba

ÇITIR ZARF BÖREK

ÇITIR ZARF BÖREĞİ(PATATESLİ)
MALZEMELER
4 adet günlük yufka
Sosu için:
1.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
İç harç:
2 adet büyük boy haşlanmış patates
1 orta boy kuru soğan
10 dal maydanoz
Yarım çay kaşığı tuz
Karabiber, pulbiber, kimyon

Bu ölçüden 2 adet börek elde ediyoruz. 16 büyük dilim çıkıyor.
Önce iç harç için soğanı doğrayıp 5 dakika az yağda kavuralım. Haşlanmış patatesleri ezip soğan,baharatlar ve ince doğranmış maydanozla karıştıralım.
Sos malzemelerini bir kaseye alıp tel çırpıcı ile iyice karıştıralım.
 1 yufkayı serip üzerine 7-8 yemek kaşığı sos döküp fırçayla her yerine yayalım. İkinci yufkayı birincinin üstüne serip aynı şekilde soslayalım. İki kenarını 6 parmak genişliğinde içe katlayıp katladığımız yerlere sos sürelim. Daha sonra da diğer iki kenarı içe katlayıp geniş bir kare elde edelim. Bu kenarları da soslayıp 4 tarafına iç harç koyalım ve resimdeki gibi içe doğru zarf oluşacak şekilde katlayalım. Böreği az yağlı tepsiye alalım. Üçgen dilimler oluşacak şekilde kesip kuru yerlere sos sürelim ve susam serpelim. Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayalım. 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder