9 Mayıs 2017 Salı

KARBEYAZ KURABİYE


KARBEYAZ KURABİYE
MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı buğday nişastası
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilin
2 su bardağı un
Çeşitlendirmek için: Damla çikolata,tarçın, hindistan cevizi
Un kurabiyesi tadında uğraştırmayan bir tarif. Kabartma tozu da yok, kendi kabarıyor:))
Tereyağ,sıvı yağ ve şekeri iyice karıştırıp diğer malzemeleri ekleyelim. Hamuru 10 dakika dinlendirip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekillendirelim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 170 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika beyaz kalacak şekilde pişirelim. İyice soğuyunca tepsiden alalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder