17 Mayıs 2017 Çarşamba

GELİN PASTASI

GELİN PASTASI
MALZEMELER
Keki için: 2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı+1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı süt
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
Islatmak için: 1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
Kreması için: 3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin
1 paket toz krem şanti
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Süslemek için: Yarım su bardağı hindistan cevizi
Bu ölçü küçük dikdörtgen borcama tam geliyor.
Önce keki yapalım. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Diğer malzemeleri de ekleyip harcı hazır edelim. Katı yağ ile yağlanmış tepsiye harcı kaşıkla döküp her yere eşit yayılmasını sağlayalım. Hamur fazla olmadığı için direkt ortaya dökersek bu mümkün olmaz. Tepsiyi birkaç kez de yere vurup homojen dağıldığından emin olalım. Soğuk fırına koyup 175 dereceye ayarlayalım. 20-25 dakika arası pişecektir. Altı beyaz kalıp üstü hafif pembeleşecek. Kürdan testini geçer geçmez keki çıkarıp soğutalım. Kek soğurken sütü ısıtıp şekerle karıştıralım. Bunu şeker kolay erisin diye yapıyoruz. Sütü de soğumaya alalım. Kürdanla keki delelim. Soğuyan sütü kaşık kaşık kekin her yerine döküp 1 saat kadar bekletelim. Un,şeker ve nişastayı tencereye alıp karıştıralım. 1 bardak süt ekleyip telle çırparak açılmasını sağladıktan sonra kalan sütü ekleyip karıştırarak muhallebiyi pişirelim. Pişen muhallebiye vanilin ekleyip karıştıralım. 5-10 dakika kadar arada karıştırarak soğutalım. Toz krem şanti ve hindistan cevizi ekleyip çırpalım. Kekin üzerine yayalım. Üstüne de bol hindistan cevizi serpelim. Yarım saat kadar dışarda soğuduktan sonra buzdolabına alalım. 5-6 saat kadar soğutup dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder