25 Mayıs 2017 Perşembe

EKLER PASTA

EKLER PASTA
MALZEMELER
Hamuru için:
3 büyük yumurta
1 su bardağı su
100 gr tereyağ veya margarin
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı şeker            
1 paket vanilin
1.5 su bardağı un          
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 paket toz krem şanti
Çikolata sos için:
1 paket bitter çikolata
3 yemek kaşığı su
25 gr tereyağ veya margarin

Hamur için su,tuz,şeker ve yağı tencereye alıp kaynatalım. Kaynayınca elediğimiz unu ekleyip hızlıca karıştırarak 3-4 dakika kadar pişirelim. Hamuru yoğurma kabına alıp 10 dakika soğutalım. Yumurtaların birini hamurun üstüne kırıp mikserle yedirelim. Diğer yumurtalar için de aynı işlemi yapıp hamuru  sıkma torbası veya başka bir poşete doldurup  ucunu bir parmak kalınlığı da hamur çıkacak kadar keselim.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 5 cm uzunluğunda sıkalım. Araları çok yakın olmasın. 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kızarana kadar pişirelim. İlk 20 dakika kapağını açmayalım ki sönmesin.
Kremayla ilgili şunu baştan söyleyeyim. Kremayı hamurdan önce hazırlarsak buzdolabında,sonra hazırlarsak buzlukta soğutalım. Krem şanti hariç  tüm malzemeyi ocakta pişirelim. 5 dakika soğutup şantiyi katıp mikserle çırparak soğumaya alalım.
Pişen eklerlerimizi 5 dakika soğutup ortasını dikkatlice keselim. Ama keserken bir tarafı birleşik kalsın. Aralarına bolca kremayı tatlı kaşığı ile koyalım.Üzeri için su,yağ ve çikolatayı benmari usulü eritip ekler pastaları sosa batıralım. Üzerine streç film çekip buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder