8 Mayıs 2017 Pazartesi

SODALI AÇMA VE KATMER POĞAÇA (BAYATLAMAYAN)

SODALI AÇMA VE KATMER POĞAÇA
MALZEMELER
Hamuru için:
1 şişe soda
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta(sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı tuz
 2 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
7-7.5 su bardağı un
Aralara sürmek için oda ısısında 75 gr tereyağ veya margarin
Bu hamur bayatlamayan poğaça hamurudur. 48 saat tazeliğini koruyan poğaçalar,açmalar yapabilirsiniz. Püf noktası çok un koymadan yumuşak bir hamur yoğurmak...
Un hariç bütün malzemeyi yoğurma kabında karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. 40 dakika mayalansın. 12 beze yapalım. 6 tanesini açmaya,6 tanesini katmere kullanalım. Bir bezeyi servis tabağı kadar açalım üzerine yumuşayan yağdan sürelim. Diğer 5 bezeyi de aynı şekilde açıp birbirinin üzerine yağlayarak
koyalım. Sonuncuyu yağlamayalım. Merdane ile inceltip şeritler keselim. Şeritleri dolayıp  açma şekli verelim. Diğer 6 hamuru da aynı şekilde açıp önce dörde bölelim. Sonra da ince pizza dilimi gibi keselim. Uçlarına dilerseniz lor koyabilir veya hamurları yağlayıp rulo yapabilirsiniz. Yağlı tepsiye dizelim. 20 dakika üzeri kapalı tepsi mayasını bekleyelim. Yumurta sarısı sürüp 190 derecede yarım saat kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder