4 Mayıs 2017 Perşembe

MADIMAK YEMEĞİ


MADIMAK YEMEĞİ
MALZEMELER
Yarım kilo madımak
2 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates püresi veya 1 küp doğranmış domates
3 avuç pilavlık bulgur
Tuz,karabiber,pulbiber
İlkbaharın en güzel nimetlerinden birii madımak. Dağlara, kırlara veya köylere giden herkesin kolaylıkla bulup toplayabileceği bir bitki. Pazarlarda da var. Ama kendiniz toplayınca daha zevkli oluyor. Tadı hafif ekşili ıspanak gibi. Faydası tartışılmaz. Yıkayıp doğradıktan sonra buzlukta saklanabilir. Gelelim tarife..
Madımakları iyice yıkayıp süzdükten sonra temizleyip incecik doğrayalım. Yemeklik doğranmış soğanları eritip sıvı yağ ile karıştırdığımız tereyağda kavuralım. Salçaları ve domates püresini ekleyelim. 2 dakika kavurup madımakları ilave edelim. 10 dakika kadar ara ara karıştırarak kavuralım. Bulguru ekleyip 2 dakika daha kavuralım. Tuz ve baharatlarla birlikte üzerini az geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder