16 Mayıs 2017 Salı

3 ÇEŞİT KURABİYE

ÜÇ ÇEŞİT KURABİYE
MALZEMELER
250 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1  yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
1  tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı süt
1 su bardağı bardağı nişasta
3.5 su bardağı kadar un
Aynı hamurdan 3 çeşit bisküvi yapabiliriz. Önce hamuru anlatayım sonra farklı noktalarını izah edeceğim.
Tereyağ ve pudra şekerini iyice birbirine yedirelim. Yumurta,yoğurt ve sütü de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra un hariç katıları ekleyelim. En son da yumuşak bir hamur olacak şekilde un ekleyelim. Ben 3.5 su bardağı un ekledim. Hamuru 10 dakika dinlenmesi için buzdolabın alalım. Hamuru 3'e bölüp çeşitlere geçelim.
  FINDIKLI RULO
Ek Malzemesi: 1 çay bardağı kavrulup dövülmüş fındık
Hamura fındığı ekleyip tekrar yoğurup rulo yapalım. Streç film ile sarıp buzlukta 1 saat kadar bekletelim. Çıkarınca bir parmak genişliğinde dilimleyelim ve yağlı tepsiye dizelim.
ÇOKODAMLALI KAKAOLU RULO
Ek Malzemesi: 1 yemek kaşığı kakao, 1 fincan damla çikolata
  Kakaolu yapacağımız bu kısmı hazırlamak için hamur kıvamını tam bulmadan 1/3'ünü ayırıp kakaoyu öyle ekleyelim. Damla çikolatayı da katıp yoğuralım. Rulo yapıp streç filme saralım. Buzlukta 1 saat bekletip 1 parmak genişliğinde dilimleyelim ve yağlı tepaiye dizelim.
TUTKU KURABİYE
Ek Malzemesi: 1 yemek kaşığı dolusu kakao, 1 küçük fincan damla çikolata
Hamuru yine kıvamını bulmadan ayıralım. Tekrar 2'ye bölelim. Yarısına elden kurtulana kadar un ekleyelim. Diğer yarısına da kakao ekleyelim. Her iki hamuru da uzun şerit yapalım. Minik parçalar kesip findık büyüklüğünde yuvarlaklar yapalım. Bir sade bir kakaolu halka olacak şekilde 8 tanesini yan yana dizelim. Ortasına 4-5 tane damla çikolata koyup sıkıştıralım ve avcumuzun ortasına alıp yuvarlayalım. Benim gibi ortasına çok çikolata koyarsanız pişince şekil bozuk olabilir:))
Yağlı tepsiye dizelim.170 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Kızarmasını istiyorsanız biraz daha fırında tutabilirsiniz. Gevrek olsun derseniz margarin yerine zeytinyağ kullanabilirsiniz. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder