23 Mayıs 2017 Salı

MANTAR KURABİYE

MANTAR KURABİYE
MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
3/4 çay bardağı sıvı yağ  
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilin
1.5 çay bardağı nişasta
1.5-2 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao

 Tereyağ,sıvı yağ ve pudra şekeri elimizle iyice karıştırıp krema kıvamına getirelim. İyice özlenince yumurta ve vanilini ekleyelim. Nişastayı hamura iyice yedirdikten sonra unu yavaş yavaş ekleyelim. Yumuşak bir hamur yoğuralım. Üzerini temiz bir bezle kapatıp buzdolabında 20 dakika bekletelim. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Bir su şişesi veya gazoz kapağını kakaoya batırıp kurabiyelerin üzerine bastıralım. 175 dereceye ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde 13-15 dakika kadar pişirelim. Soğuyunca tepsiden boşaltalım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder