15 Mayıs 2017 Pazartesi

EV YAPIMI PUDİNGLE MOZAİK PASTA

 EV YAPIMI PUDİNGLE MOZAİK PASTA
3 pakete yakın petibör bisküvi    
Ev Pudingi için:1.5 su bardağı çilek püresi (robotta çekilmiş çilek)
3.5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı (olmasa da olur)
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Bir fiske tuz
2 paket vanilya
Süslemek için: Bitter çikolata,hindistan cevizi
Peşinen pratikseverler için müjde vererek başlayalım. Mis gibi koksa da ben ev pudingi ile uğraşamam derseniz 2 paket çilekli pudingi 5 su bardağı sütle pişirerek de kullanabilirsiniz .
Ev pudingi için ise tarif şöyle: Şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştıralım. Yumurta sarısı ve 1 bardak süt ekleyip çırpma teli ile pütürsüz hale gelene kadar çırpalım. Kalan sütü ve çilek püresini de ekleyip ocağa alalım. Kaynayana kadar karıştırmayı bırakmayalım. Kaynadıktan sonra 1 dakika karıştırarak pişirip ocaktan alalım. İçine tereyağı, vanilya ekleyip iyice karıştıralım. Derin bir kaba en fazla 3-4 parça olacak şekilde kırdığımız bisküvilerin üzerine pudingi döküp karıştıralım. Dilerseniz benim gibi biraz da çikolata parçası ekleyebilirsiniz. Biraz soğuyup katılaşana kadar bekleyip streç film serelim. Ben çok büyük olmasın diye 2'ye bölüp 2 ayrı streç filme rulo sardım. Buzluğa kaldıralım. Buzluğunuzun soğutma performansına göre yaklaşık yarım saatte biraz toparlanacaktır. Çıkarıp iki elimizle sağdan ve soldan sıkıştırarak piramit şekli verelim.  Tekrar buzluğa kaldıralım. Servisten önce pastayı dilimlediğimizde benmari eritilmiş  çikolataya iki kenarını bulayıp daha sonra da hindistan cevizine batıralım. Yarısı için 80 gr yeterli oluyor. Pastalar soğuk olduğu için hemen donacaktır. Bekletmeden servis edebiliriz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder