30 Mayıs 2017 Salı

EV USULÜ ET FAJİTA

 EV USULÜ ET FAJİTA
MALZEMELER
Yarım kilo julyen doğranmış kırmızı et
Marinesi için:
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım limon
1 silme çay kaşığı pudra şekeri
 1 tatlı kaşığı sirke
Dilediğiniz miktarda tuz,karabiber,pulbiber,kekik,kimyon
1 rendelenmiş soğanın suyu
1 diş dövülmüş sarımsak
Pişirirken:
3 adet piyazlık doğranmış kuru soğan
2 adet julyen doğranmış çarliston
1 adet julyen doğranmış kapya biber
1 tane küp doğranmış domates
200 gr ince doğranmış mantar
Bu et sote başka sotelere benzemez. Sadece fajitayı andırır:)) Üstelik çok da çabuk pişer.
Marine için et ve diğer malzemeleri karıştırıp en az 2 saat mümkünse 1 gece buzdolabında ağzı kapalı bekletelim.Tavamızı 5 dakika kadar yüksek ateşte ısıtıp etimizi sosuyla beraber yağsız,sıcak tavaya dökelim. İlk 5 dakika yüksek ateşte karıştırarak kavuralım. Sonra kapağını kapatıp arada karıştırarak suyunu çekmesini bekleyelim. Suyunu çekmeye yakın mantar, soğan ve biberleri ilave ederek kavurmaya devam edelim.  Gerekirse biraz sıvı yağ da ekleyebiliriz. Biberler ve soğanlar yumuşayınca domatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavuralım. Baharat az gelirse biraz daha ekleyip altını kapatalım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder