24 Mayıs 2017 Çarşamba

PEYNİRLİ TAVA EKMEĞİ

PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİ
MALZEMELER
Hamuru için:
4 su bardağı un
1.5 su bardağı ılık su
1.5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya
Peynirli harç için:
2 su bardağı lor peynir
1 orta boy ince doğranmış soğan
1 adet ince doğranmış çarliston biber
1 adet ince doğranmış kapya biber
3 dolu yemek kaşığı konserve domates veya 2 adet küp doğranmış orta boy domates  
Arzu ettiğiniz miktarda tuz,karabiber,pulbiber ve kekik
Sahurda fazla içim yanmasın ama hem lezzetli bir şeyler yiyeyim hem tok tutsun diyenlere göre bir tarif..  Daha öncedeb yapıp buzluğa atıp yatmadan çıkarırsanız sahurda ısıtmanız yeterli olur. Ölçülere uyarsanız kolaylıkla açılıyor.
Önce hamurumuzu yoğuralım. 3.5 bardak unu havuz yapıp maya ve tuzu üzerine serpelim. Ilık suyu orta kısmına döküp yavaş yavaş kenarlardaki una karıştırarak yoğuralım. Ben yarım bardak daha ekledim hamur elimden kurtulan yumuşak bir hamur oldu. Hamurun üzerini kapatıp dinlendirelim. Bu arada iç harcı hazırlamak için soğan ve biberleri doğrayıp az yağda kavuralım. Soğuyunca geniş bir kaseye alıp domates,peynir ve baharatlarla karıştıralım.
İç hazır olunca hamurumuzu   alıp yoğuralım ve rulo yapıp 8 eşit parçaya bölelim. Beze yapıp üstlerini temiz bir bezle    kapatalım. Bir beze alıp az unlu tezgahta açalım. Yarısına peynirli harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyup yayalım. Diğer yarısını üstüne kapatalım. Yağsız orta hararette ısıtılmış tavada altını üstünü pişirelim. Tavada un kalırsa temiz bir kağıþ havluyla silelim. Pişen börekleri kenara alıp altına ve üstüne birer çay kaşığı tereyağ sürelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder