22 Nisan 2017 Cumartesi

KURU MEYVELİ GÜL KURABİYE

KURU MEYVELİ GÜL KURABİYE
MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 küçük yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı nişasta
2 su bardağı kadar un
İç harcı için: 2 dolu yemek kaşığı kuru üzüm
4-5 tane minik doğranmış kuru kayısı
4-5 tane minik doğranmış kuru incir

Tereyağ ve pudra şekerini iyice birbirine yedirelim. Yumurta,yoğurt ve sütü de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra un hariç katıları ekleyelim. En son da yumuşak bir hamur olacak şekilde un ekleyelim.Yumuşak bir hamur olacak ama ele yapışmayacak. Buzdolabında 20 dakika dinlendirelim. İç harcı için üzüm, kuru kayısı ve inciri karıştıralım. Hamuru tezgahın üzerine alıp merdane ile 1 cm'den az ince kalınlıkta açalım. Çay bardağı veya su bardağı ile yuvarlaklar keselim. İstediğiniz kurabiye büyüklüğüne göre tercih sizin. Kenarlarından 4 kesik atalım. Ortasına iç harçtan bir tutam koyalım. Karşılıklı 2 kenarı yapıştıralım. Diğer iki kenarı da üzerine kapatalım. Yağlı tepsiye dizip 170 derecede yaklaşık 15-20 dakika beyaz kalacak şekilde pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder