21 Nisan 2017 Cuma

İRMİK KESMESİ

İRMİK KESMESİ
MALZEMELER
Şerbeti için:
2 su bardağı kaynar su
2 su bardağı şeker
Hamuru için:
2 yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağ veya sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
Yarım limon kabuğu rendesi
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı+1 dolu yemek kaşığı un
 Bulamak için yarım su bardağı irmik

Önce şerbeti hazırlayalım. Şerbeti kaynatmıyoruz. 2 su bardağı şekeri 2 su bardağı kaynamış suyun içinde karıştırarak eritip soğuması için kenara alıyoruz.
Hamuru için yumurta,yağ ve yoğurdu iyice karıştırıp diğer malzemeleri ekliyoruz. Unu yavaş yavaş yedirerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Ben 2 bardaktan 1 kaşık fazla un kullandım. Ama siz yettiği yerde bırakın:) Hamurdan zeytin büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. İrmiği geniş bir tabağa boşaltıp kurabiyeleri bolca irmiğe bulayarak yağladığımız tepsiye dizelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim. Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökelim. Tepsinin ağzına başka bir tepsiyi kapatıp halen sıcak olan fırına koyalım. Şerbeti çekmesi için 5-6 dakika bekleyelim. Çıkarınca alt üst çevirip 20 dakika kadar bekletelim ki üst ve orta da iyi şerbet çeksin. Ağzı açık olsun şerbet çekerken yoksa çok yumuşar. Birkaç saat dinlendikten sonra tatlıyı servis edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder