20 Nisan 2017 Perşembe

PIRASALI AVCI BÖREĞÎ

PIRASALI AVCI BÖREĞİ
İç Harcı için:
300-400 gr dana kıyma
1 büyük baş ince kıyılmış kuru soğan
1 dal ince doğranmış pırasa
Yarım çay bardağı esmer köftelik bulgur
1 çay kaşığı tuz
Arzu ettiğiniz miktarlarda karabiber,pul biber,kekik,kimyon
Sos için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
3-4 yemek kaşığı yoğurt
  Bir paket üçgen yufka veya 4 adet yuvarlak yufka
Üzeri için 2 yemek kaşığı galeta unu

İç harcı hazırlayarak başlayalım. Önce kıymayı kavuralım. Sonra soğan ve pırasaları aynı anda ekleyip kavurmaya devam edelim. Baharat ve tuz ekleyip soğuması için kenara alalım.
Sos için yağ,yumurta ve yoğurdu güzelce çırpalım. Yufkamız üçgen değilse bir yufkayı önce + sonra × atarak 8'e bölelim.
Yufkaya sos sürelim. İç koyup uçlarını içe büküp çok sıkmadan rulo saralım. Yağlanmış tepsiye dizip kalan sosu böreklerin üzerine sürelim. Bol galeta unu serpip 180-190 derecede üzeri kızarana kadar  pişirelim. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder