8 Nisan 2017 Cumartesi

YAĞLAMA

YAĞLAMA
MALZEMELER
Hamuru için:  4 su bardağına yakın un
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya  veya çeyrek paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker          
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz  
Yağlamak için:Yarım çay bardağı sıvı yağ        
300 gr kıyma
2 adet küçük doğranmış kuru soğan
4 adet küp doğranmış domates            
1 adet ince doğranmış kapya biber
1 adet ince doğranmış yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber        
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Maya,su,süt ve şekeri karıştırıp 15 dakika bekletelim. Diğer malzemelerle birlikte yoğurma kabına alıp azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yapalım. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim.
Bu arada yağlama harcımızı hazırlayalım. Kıymayı yağsız kızgın tavaya atalım, kavuralım. Kavrulunca sıvı yağ,soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Domatesleri ve salçaları ekleyelim. Domatesler yumuşayınca baharatları ve suyunu verelim. Kaynamaya başlayınca altını kapatalım.
Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırıp hafif unlu tezgahta servis tabağından biraz küçük,tatlı tabağından biraz büyük olacak şekilde açıp yağsız kızgın tavada pişirelim. Her bir ekmekten sonra tavayı kuru bir kağıt havluyla silelim ki dökülen unlar diğer ekmeklere yapışıp yanmasın. Pişen ekmellerin üzerine de kurumaması için temiz bir bez kapatabiliriz. Tüm ekmekler pişince harcımızı ısıtalım. Biraz ıslak olması gerek. Değilse az su ekleyelim. Servis tabağına ilk pişen ekmeği alalım. Üzerine kıymalı harçtan yayalım. Bir ekmek bir harç şeklinde ekmekler bitene kadar devam edelim. En üstteki ekmeğim de üzerini harçla kapladıktan sonra + şeklinde kesip sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder