10 Nisan 2017 Pazartesi

KOÇ KURABİYE

KOÇ KURABİYE
MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 küçük yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı nişasta
2 su bardağı kadar un
2 yemek kaşığı kakao
Gözleri için damla çikolata
Bu çok sevimli arkadaşları Instagram'da kupecicegii'nin sayfasında görmüştüm. Malzemeleri oradakinden farklı ama... Bir de onun koçları tamamen beyaz benimkilerin ise boynuzları kakaolu:))
Tereyağ ve pudra şekerini iyice birbirine yedirelim. Yumurta,yoğurt ve sütü de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra un hariç katıları ekleyelim. En son da yumuşak bir hamur olacak şekilde un ekleyelim. 1.5 bardaktan sonra hamurun yarısını ayıralım. Beyaz kalacak kısma yaklaşık yarım bardak un ekleyip toparlanmasını sağlayalım. Kakaolu olması için kalan hamura da kakaoyu yavaş yavaş ekleyelim kıvamını bulunca eklemeyi bırakalım. Yumuşak bir hamur olacak ama ele yapışmayacak. 20 dakika kadar buzdolabında üstü kapalı dinlendirelim. Her iki hamurdan da yarım ceviz büyüklüğünde parça koparıp şeritler yapalım. İki şeridi de ortadan keselim. Yarım kakaolu yarım sadeyi birleştirelim. İki şerit olunca yan yana resimdeki gibi getirip boynuzları içe bükelim. Gözleri için damla çikolata koyalım. Ağız veya burun yapmak isterseniz kürdanla çizebilirsiniz. Yağlı tepsiye dizip 170 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder