10 Nisan 2017 Pazartesi

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ PASTASI

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ PASTASI
MALZEMELER
2 paket kakaolu petibör bisküvi
Muhallebisi için:
1litre süt
 2 dolu yemek kaşığı yada 100 gr tereyağ 1 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
2-3 küçük parça damla sakızı
1 paket vanilin

Yağı eritip bir bardak unu ekleyelim. Kokusu çıkana kadar kavuralım. Şekeri ekleyip 1 dakika karıştıralım ve karıştırarak sütünü ekleyelim. Damla sakızını da ekleyip kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edelim. Ocağı kapatıp vanilin ekleyip karıştıralım. Mikserle çırpıp sıcağı  çıkmadan kare borcama bir sıra bisküvi dizip üzerini muhallebi ile kaplayalım. Bu şekilde muhallebi bitene kadar bir sıra bisküvi bir sıra muhallebi uygulayalım. Üzerine şeritler halinde çikolata sos döküp kürdan ile çizerek şekil verebiliriz. Sıcağı çıkınca üzerine streç film çekip en az 2-3 saat buzdolabında soğutup servis edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder