14 Nisan 2017 Cuma

ÖKSÜRÜK KÜRÜ

ÖKSÜRÜK KÜRÜ
Şurubu için:
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı bal
Birkaç damla limon suyu
Çayı için:
1 çay bardağı kaynar su
Bir tutam ıhlamur
1 tatlı kaşığı cevizin içindeki kuru zar
1 çay kaşığı bal
Nöbet olarak gelen öksürükler için çok faydalı. Boğazı çok güzel yumuşatan iki tarifim var.
Şurubu sabah ve akşam yatmadan içmek gerekiyor. Tereyağı eritelim. Yanmadan söndürelim. İçine balı ekleyip karıştıralım. Limonu da ekleyip biraz soğuyunca ılık ılık içelim.
Çayımızı günde 2 kere tüketelim. Kaynar suya ıhlamuru ve cevizi  içinden çıkan kuru zarları alalım. Ihlamur yoksa sadece ceviz zarı ile de yapabilirsiniz. Bardağın ağzını kapatıp 5 dakika demlendirip süzelim. Balı ekleyip içelim.
Gün içinde boğazınız karıncalanırsa ağzınıza tereyağ alıp eritirseniz yumuşatır. Şifa olsun...

1 yorum:

  1. Çok güzel bir tarifmiş.Faydasını ilk denemede gördüm.Teşekkürler

    YanıtlaSil