5 Nisan 2017 Çarşamba

ISPANAKLI MERMER KEK



ISPANAKLI MERMER KEK
MALZEMELER
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ıspanak püresi (3-4 büyük kök çiğ ıspanağa 3 yemek kaşığı su ekleyip robotta çekiyoruz.)
 Yarım su bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilin
1.5 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1.5 su bardağı+1yemek kaşığı un
Kakaolu kısım için: 1 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı su

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Diğer malzemeleri de ekleyip kek hamurunu hazır edelim. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına 2/3'ünü dökelim. Kalan hamura kakao ve suyu ekleyip karıştıralım. Ispanaklı hamurun ortasına yuvarlak şekilde dökelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirelim.Üzerine bir bez örtüp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına ters çevirelim. Sade de servis edilebilir. Ancak ben çikolata sos döktüm. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder