27 Nisan 2017 Perşembe

DAMLA TATLISI

DAMLA TATLISI
MALZEMELER
Şerbeti için:
 2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon
Hamuru için:
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta(sarı üzerine)
1 çay kaşığı sirke
2 çay bardağı irmik
3/4 çay bardağı pudra şekeri
1.5  yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
2 çay bardağı un
Arasına ezilmiş ceviz, üzerine bütün fındık
Bu ölçülerle 20 adet tatlı çıkıyor. Biz biraz irmik sever olduğumuzdan irmiği bol tuttum. Bir de şekil verirken tarağa bastırmak yerine sadece damla şekli verdim.Öncelikle şerbet için su ve şekeri 15 dakika kaynatalım. 15.dakikada içine çeyrek limonu atıp bir 5 dakika daha kaynatalım. Şerbeti soğuması için kaldıralım.
Önce sıvıları,sonra katıları karıştıralım. İki karışımı sıvıların olduğu kapta yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 10 dakika dinlendirelim. Ceviz kadar hamur koparıp oval açalım. Uzunlamasına ceviz koyup  hamurun uçlarını birleştirelim. Birleşim yeri kaybolsun diye tezgahta yuvarlayalım. Damla şekli vermek için iki ucunu ice doğru büküp birleştirelim. Tatlıları çok az yağladığımız tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim ortalarına fındık koyup 180 dereceye ısıtılmış fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişirelim. İlk sıcağı çıkınca şerbetini dökelim. Şerbeti çekip birkaç saat dinlendikten sonra servis edelim. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder